NavMenu

Luminos otvorio prvi pogon za proizvodnju LED panela u BiH

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 13.05.2019. 15:52
Komentari
Podeli
Firma Luminos, specijalizovana za očuvanje energije, inovativne LED tehnologije i rješenja za pametne gradove, pokrenula je prvi pogon za proizvodnju LED panela za stanove i urede u Bosni i Hercegovini.

U pogonu u Hadžićima pod novim brendom Luminos ambienta proizvodi se 18 različitih proizvoda opsega snaga od 3W do 24W okruglog i kvadratnog kućišta, ugradne i nadgradne izvedbe.

- Ponudili smo tržištu vrhunski kvalitet, pouzdan servis i pristupačnu cijenu. Na samom smo početku i već sada imamo veliko interesovanje prodajnih lanaca i distributera, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. U pogonu u Hadžićima radi trenutno 8 radnika. Plan je da do kraja godine uduplamo broj zaposlenih - izjavila je Aida Iković direktorica Luminosa.

Luminos ambienta je domaći proizvod, evropskog kvaliteta, namijenjen za opremanje stanova, kuća i ureda.


Kompanija je od ranije prisutna na tržištu sa brendom Luminos premium. Radi se o LED lampama koje su namijenjene za industrijsku, tunelsku, dekorativnu, reflektorsku, unutrašnju i uličnu rasvjetu.
Proizvodi Luminosa osvjetljavaju ulice, šetališta, igrališta i javne prostore u mnogim gradovima BiH i regije.

Luminos posjeduje vlastiti know–how za LED tehnolgije, a 2017. godine kompanija je prijavila patente u oblasti industrijskog dizajna za 5 LED lampi na domaćem tržištu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.