NavMenu

Raiffeisen banka u 2018. povećala dobit za više od 16%

Izvor: biznis.ba Nedjelja, 12.05.2019. 21:18
Komentari
Podeli
(Foto: quka/shutterstock)
Raiffeisen banka u 2018. godini povećala je dobit za 16,3% u odnosu na godinu ranije, a rezultat visoke profitabilnosti je jačanje odnosa s klijentima, izjavio je u petak, 10. maja, u Sarajevu predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH Karlheinz Dobnigg, tokom predstavljanja rezultata poslovanja banke u 2018.

– Krediti na kraju 2018. su iznosili 2,4 mlrd KM, dok su povećanjem depozita za 238 mil KM, odnosno 6,8% u odnosu na godinu prije, klijenti još jednom pokazali svoje povjerenje u Raiffeisen banku – dodao je Dobnigg.

Po njegovim riječima, tokom 2018. godine Raiffeisen banka je pažljivo koristila mogućnosti digitalizacije i nastojala da kroz inovativne usluge klijentima olakša svakodnevno bankarsko poslovanje. Da su očekivanja klijenata u vrijeme ubrzanog tehnološkog razvoja uspješno ispunjena potvrđuje i nagrada za "Najbolju digitalnu banku u BiH" koju je Raiffeisenu dodijelio magazin Global Finance.


Ipak, kako je rečeno, banka nije zanemarila ni tradicionalne kanale poslovanja te je na kraju prošle godine brojala 99 poslovnica u Bosni i Hercegovini.

Slijedeći strategiju održivosti kao neodvojivi dio poslovanja, banka je svoj ekonomski uspjeh kombinovala s društveno odgovornim aktivnostima, te je tokom protekle godine podržala više od 100 projekata, a doprinos su dali i njeni zaposlenici svojim volonterskim aktivnostima.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.