NavMenu

ZVIZDIĆ: Više od dvije trećine investitora spremno da predloži BiH za ulaganje

Izvor: Nezavisne novine Petak, 10.05.2019. 12:15
Komentari
Podeli

Denis Zvizdić (Foto: vijeceministara.gov.ba)Denis Zvizdić
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je juče u Sarajevu da je 84% postojećih investitora spremno da preporuči BiH kao zemlju za ulaganje, a da 70% planira da reinvestira u BiH u naredne tri godine.

U uvodnom obraćanju na sesiji "Investiranje u BiH – investicije u profitabilne projekte" u okviru godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a, Zvizdić je istakao da su ovo poruke koje ohrabruju i obećavaju brzi rast i priključenje BiH evropskoj porodici.

- Obradovao sam da je 80% investitora spremno da predloži BiH za ulaganje, a 70% da ponovo reinvestira - rekao je Zvizdić i dodao da namjeravaju da pozovu investitore da ulažu u BiH.

Kaže da je jedan od najvažnijih sektora ulaganje u putnu infrastrukturu.

- Koridor 5C je jako bitan i najveći od oko 330 kilometara prolazi kroz BiH. Pozivam sve sve investitore da investiraju u Koridor 5C - istakao je Zvizdić.

Rekao je da je razgovarano i o važnosti da se investira u otvaranje novih aviolinija, te da je važan faktor i digitalna infrastruktura, kao i energetika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.