NavMenu

Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu 18. i 19. maja

Izvor: eKapija Petak, 10.05.2019. 08:20
Komentari
Podeli
(Foto: ESB Professional/shutterstock.com)
Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu održaće se u subotu i nedjelju, 18. i 19. maja 2019. godine, u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Raznovrstan edukativan, interaktivan i zanimljiv program festivala obuhvatiće više od 60 radionica iz tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka i umjetnosti, koje su namijenjene širokoj publici, različitih uzrasta i interesovanja. Cilj manifestacije je promocija nauke, uz predstavljanje savremenih dostignuća i aktuelnih istraživanja u svijetu i kod nas, navodi se u saopštenju novosadskog Univerziteta.

U realizaciji programa Festivala učestvovaće fakulteti i instituti Univerziteta u Novom Sadu: Filozofski fakultet, Poljoprivredni fakultet, Pravni fakultet, Prirodno-matematički, Fakultet tehničkih nauka, Tehnološki fakultet, Medicinski fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin", Pedagoški fakultet, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Akademija umetnosti, Naučni institut za prehrambene tehnologije i Institut Biosens, kao i gosti Festivala: Vojvođanski IKT klaster, Istraživačko-razvojni institut RT-RK u saradnji sa kompanijom OBLO Living, Poljoprivredna škola sa domom učenika – Futog, Medicinska škola "Hipokrat" i OŠ "Simeon Aranicki" u Staroj Pazovi.

Organizator Festivala je Univerzitet u Novom Sadu, a generalni pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Radno vrijeme festivala je od 10 do 18 časova, a ulaz je besplatan.

Detaljnije informacije i program festivala dostupni su na zvaničnom sajtu: www.scifest.uns.ac.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.