Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.05.2019.| 13:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučka firma Prointer ITSS dobila HPE nagradu za inovativnost

Ilustracija (Foto: watcharakun/shutterstock.com)
Prointer ITSS iz Banjaluke dobitnik je nagrade za inovativnost globalnog IT lidera kompanije HP Enterprise.

Priznanje je ovoj kompaniji dodijeljeno na partnerskoj konferenciji u Sarajevu za uspješnu poslovnu saradnju i inovativnost u kreiranju poslovnih rješenja.

Iz HPE-a naglašavaju da je Prointer imao hrabrosti da svojim korisnicima predstavi i implementira nova rješenja koja donose značajne uštede i efikasnost, prenosi portal itbase.ba.

- Ta rješenja zaista do sada nisu bila dostupna na tržištu. Korisnici su dobili hiper konvergentno rješenje koje kombinuje servere, skladištenje podataka i mrežu u jedan uređaj na bazi HPE tehnologije - rekao je Adnan Bratanović, menadžer kompanije Hewlett Packard Enterprise za Bosnu i Hercegovinu.

Iz Prointera naglašavaju da je u pitanju još jedna nagrada koja potvrđuje kvalitet njihovog rada. Posebno je važna, jer dolazi od tržišnog lidera koji je i u proteklih godinu dana na naše prostore donio brojna rješenja koja pomažu uspješnijem radu kompanija.

- Serveri i vSAN rješenja zaista su našoj domaćoj kompaniji iz sektora telekomunikacija značajno pomogli u svkodnevnom radu. Upravo je to bio rezultat zajedničnih napora HPE-a i Prointera da još naprednijim tehnologijama napravimo novi iskorak. Zato i današnje priznanje obavezuje da sličnim potezima mijenjamo društvo, našu privredu i javni sektor kako bi nastavili da idu u korak s vremenom - istakao je Vlatko Vukotić, koji je u ime kompanije Prointer ITSS preuzeo nagradu.

Prointer je prošle godine nagrade za svoj rad dobio i od drugih značajnih IT kompanija kao što su Check Point i Microsoft koji je ovu kompaniju proglasio i za partnera godine. Osim dodjeljenih priznanja, na partnerskoj konferenciji u Sarajevu, HPE je predstavio svoje nove proizvode i otvorio diskusiju o aktuelnim tehnološkim i poslovnim trendovima u IT sektoru.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.