NavMenu

Banjalučka firma Prointer ITSS dobila HPE nagradu za inovativnost

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.05.2019. 13:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: watcharakun/shutterstock.com)Ilustracija
Prointer ITSS iz Banjaluke dobitnik je nagrade za inovativnost globalnog IT lidera kompanije HP Enterprise.

Priznanje je ovoj kompaniji dodijeljeno na partnerskoj konferenciji u Sarajevu za uspješnu poslovnu saradnju i inovativnost u kreiranju poslovnih rješenja.

Iz HPE-a naglašavaju da je Prointer imao hrabrosti da svojim korisnicima predstavi i implementira nova rješenja koja donose značajne uštede i efikasnost, prenosi portal itbase.ba.

- Ta rješenja zaista do sada nisu bila dostupna na tržištu. Korisnici su dobili hiper konvergentno rješenje koje kombinuje servere, skladištenje podataka i mrežu u jedan uređaj na bazi HPE tehnologije - rekao je Adnan Bratanović, menadžer kompanije Hewlett Packard Enterprise za Bosnu i Hercegovinu.

Iz Prointera naglašavaju da je u pitanju još jedna nagrada koja potvrđuje kvalitet njihovog rada. Posebno je važna, jer dolazi od tržišnog lidera koji je i u proteklih godinu dana na naše prostore donio brojna rješenja koja pomažu uspješnijem radu kompanija.

- Serveri i vSAN rješenja zaista su našoj domaćoj kompaniji iz sektora telekomunikacija značajno pomogli u svkodnevnom radu. Upravo je to bio rezultat zajedničnih napora HPE-a i Prointera da još naprednijim tehnologijama napravimo novi iskorak. Zato i današnje priznanje obavezuje da sličnim potezima mijenjamo društvo, našu privredu i javni sektor kako bi nastavili da idu u korak s vremenom - istakao je Vlatko Vukotić, koji je u ime kompanije Prointer ITSS preuzeo nagradu.

Prointer je prošle godine nagrade za svoj rad dobio i od drugih značajnih IT kompanija kao što su Check Point i Microsoft koji je ovu kompaniju proglasio i za partnera godine. Osim dodjeljenih priznanja, na partnerskoj konferenciji u Sarajevu, HPE je predstavio svoje nove proizvode i otvorio diskusiju o aktuelnim tehnološkim i poslovnim trendovima u IT sektoru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.