Izvor: eKapija | Utorak, 07.05.2019.| 09:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bihać dobio hotel Safir vrijedan 3 mil KM - U planu širenje, velnes i spa centar

Izgled sobe u hotelu Safir
U Bihaću je u petak (3. maj 2019. godine), u blizini Željezničke stanice, otvoren hotel Safir koji će oživjeti ovaj dio grada, ali i omogućiti nova zapošljavanja.

Hotel je otvoren u sklopu firme Safir d.o.o, a vlasnik je Hodžić Samir. U okviru ove firme posluje i nešto poznatiji bihaćki hotel Paviljon. Kako su potvrdili za portal eKapija iz hotela Safir, u objekat je dosad uloženo oko 3 mil KM.

Kako je istaknuto prilikom otvaranja, hotel trenutno ima 14 zaposlenih, ali s obzirom na to da se do kraja godine očekuje i širenje ponude, biće potražnje za još radne snage.

- Prije dvije godine počeli smo s realizacijom ovoga projekta, koji danas može primiti 60 osoba. Nudimo smještaj turistima koji su htjeli posjetiti Bihać, ali nisu uspjeli zbog popunjenih mjesta - kazala je menadžerka hotela Dženana Budimlić, prenosi portal Biscani.net.

Objekt je djelo arhitekte Mirona Ibrahimpašića koji je ovom prilikom istakao da je saradnja rezultirala veoma lijepim objektom, kao i da se objekt sastoji od više od 40 soba, nekoliko apartmana, sale za sastanke, restorana, te kafe bara.

Najavljeni su novi sadržaji hotela, kao što su velnes i spa centar, koji bi trebalo da budu dio drugog dijela objekta, a čija realizacija će biti nastavljena tokom godine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.