NavMenu

Bihać dobio hotel Safir vrijedan 3 mil KM - U planu širenje, velnes i spa centar

Izvor: eKapija Utorak, 07.05.2019. 09:43
Komentari
Podeli

Izgled sobe u hotelu SafirIzgled sobe u hotelu Safir
U Bihaću je u petak (3. maj 2019. godine), u blizini Željezničke stanice, otvoren hotel Safir koji će oživjeti ovaj dio grada, ali i omogućiti nova zapošljavanja.

Hotel je otvoren u sklopu firme Safir d.o.o, a vlasnik je Hodžić Samir. U okviru ove firme posluje i nešto poznatiji bihaćki hotel Paviljon. Kako su potvrdili za portal eKapija iz hotela Safir, u objekat je dosad uloženo oko 3 mil KM.

Kako je istaknuto prilikom otvaranja, hotel trenutno ima 14 zaposlenih, ali s obzirom na to da se do kraja godine očekuje i širenje ponude, biće potražnje za još radne snage.

- Prije dvije godine počeli smo s realizacijom ovoga projekta, koji danas može primiti 60 osoba. Nudimo smještaj turistima koji su htjeli posjetiti Bihać, ali nisu uspjeli zbog popunjenih mjesta - kazala je menadžerka hotela Dženana Budimlić, prenosi portal Biscani.net.

Objekt je djelo arhitekte Mirona Ibrahimpašića koji je ovom prilikom istakao da je saradnja rezultirala veoma lijepim objektom, kao i da se objekt sastoji od više od 40 soba, nekoliko apartmana, sale za sastanke, restorana, te kafe bara.

Najavljeni su novi sadržaji hotela, kao što su velnes i spa centar, koji bi trebalo da budu dio drugog dijela objekta, a čija realizacija će biti nastavljena tokom godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.