NavMenu

Hrvatski investitor zaradio milione od prodaje "ružnih" džempera

Izvor: poslovni.hr Ponedjeljak, 06.05.2019. 12:52
Komentari
Podeli
(Foto: littleny/shutterstock.com)
Robert Herjavec, poznati investitor hrvatskog porijekla, zaradio je novac na bezbjednosti interneta, ali su se i njegove neobične investicije u emisiji Shark Tank isplatile. Od svih kompanija i proizvoda u koje je uložio od početka emisije, Herjavec kaže da je firma "ružnih" džempera Tipsy Elves bila najuspješnija.

- Onlajn su prodali "ružnih" džempera za 600.000 USD. Nisam mogao da vjerujem. Svi su izašli, ja sam ušao (u investiciju) - navodi Herjavec o početnoj investiciji u kompaniju predstavljenu u emisiji Shark Tank 2013.

Tipsy Elves su pokrenuli prijatelji Evan Mendelsohn i Nick Morton 2011. Bivši advokat i zubar stvorili su kompaniju pošto su shvatili da nemaju dovoljno odgovarajuće odjeće za praznične zabave na koje su išli. Njihov poslovni smisao i strast prema proizvodu oduševili su Herjavca, koji je u posao uložio 100.000 USD i sada posjeduje 10% udjela u kompaniji.

- Nisam se kladio na proizvod, kladio sam se na momke. Ostavili su sigurne, udobne poslove da bi prodavali neprikladne, "ružne" božićne džempere na internetu. Svako ko je dovoljno lud da to napravi mora zaista vjerovati u tu (poslovnu) ideju - kaže Herjavec.

On tvrdi da ključ svakog profitabilnog poduhvata nije snaga proizvoda, već snaga preduzetnika.

- Dajte mi velikog preduzetnika i on može od osrednjeg proizvoda napraviti veliki posao. Loš preduzetnik može uzeti odličan proizvod i pokopati ga - kaže Herjavec.

Do danas je kompanija Tipsy Elves ostvarila više od 100 mil USD u maloprodaji, što je čini najuspješnijom investicijom Herjavca u emisiji Shark Tank.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.