Izvor: biznis.ba | Ponedjeljak, 06.05.2019.| 12:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poslovni susreti proizvođača i trgovca hrane i pića na Novosadskom sajmu 14. maja - Poziv za privrednike iz BiH

(Foto: sajam.net)
Evropska mreža preduzetništva u Srbiji – Biznis inkubator Novi Sad i Privredna komora Srbije u saradnji sa Novosadskim sajmom, i u suorganizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH (kao koordinator EEN Mreže FBiH), poziva privredne subjekte i druge zainteresirane iz BiH da učestvuju na međunarodnim poslovnim susretima AgroB2B@NSFair, koji će se održati u okviru 86. Međunarodnog polјoprivrednog sajma u Novom Sadu, 14. maja 2019. na Novosadskom sajmu - Kongresni centar Master.

Osnovna cilјna grupa su proizvođači i trgovci hrane i pića, ali je događaj otvoren i za povezane sektore poput: polјoprivredne mehanizacije, đubriva i sredstava za zaštitu bilјa, pakovanja, zatim obnovlјivih izvora energije u polјoprivredi, opreme za proizvodnju i preradu hrane, kao i primjenjene nauke i istraživanja itd.

AgroB2B@NSFair želi da podstakne poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmjene prehrambenih proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima i sl, ali i saradnju u oblasti razmjene znanja i tehnologije i posebno u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.

Međunarodni polјoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se ove godine održava 86. put, predstavlja vodeći sajam iz oblasti agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, navode iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.