Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 06.05.2019.| 09:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zakup gradskih poslovnih prostora u Banjaluci umjesto dvije na deset godina?

Ilustracija (Foto: motorangel/shutterstock.com)
Organizacije i udruženja u Banjaluci koji koriste gradske poslovne prostore pod posebnim uslovima, ubuduće bi ih mogli dobiti na korištenje na deset umjesto dosadašnje dvije godine.

Novi period korištenja gradskih prostorija datih u zakup pod posebnim uslovima predložen je izmjenom postojeće odluke, koja će se naći na dnevnom redu idućeg zasjednja Skupštine grada, 15. maja.

Razlog za donošenje ove odluke je da su svi zakupci poslovnih prostorija pod posebnim uslovima svojim sredstvima sanirali, adaptirali i priveli namjeni poslovne prostorije, a za šta su uložili znatna materijalna sredstva.

U Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje kažu da je skupštinskim odlukama različitim organizacijama i udruženjima dodijeljeno u zakup pod posebnim uslovima oko 180 poslovnih prostora na period od dvije godine.

- Polovinom 2019. ističe period od dvije godine zakupa za prve zakupce pod posebnim uslovima, te smatramo da bi bilo racionalno da se izmjenom ove odluke omogući trajanje zakupa poslovnih prostorija pod posebnim uslovima na duži vremenski period, kako već donesene odluke o dodjeli u zakup ne bi ponovo bile predmet dnevnog reda Skupštine grada - kazali su iz resornog odjeljenja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.