NavMenu

UniCredit se povlači s Facebooka i Instagrama

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 06.05.2019. 08:41
Komentari
Podeli
UniCredit je najavio potpuno povlačenje s Facebooka, Messengera i Instagrama od 1. juna.

- Dragi foloveri, želimo vas obavijestiti kako nastavljamo raditi na unapređenju vlastitih kanala kako bismo u budućnosti s vama imali još kvalitetniju komunikaciju. Zbog predanosti ovom cilju, UniCredit je najavio potpuno povlačenje s Facebooka, Messengera i Instagrama od 1. juna - objavili su iz UniCreditove podružnice u Hrvatskoj Zagrebačke banke.

Šef UniCredita Jean Pierre Mustier još je u avgustu prošle godine naredio radnicima da prekinu sve veze banke s Facebookom nakon skandala s Cambridge Analyticom, kada se doznalo da su privatni podaci miliona korisnika iskorištavani u svrhe personaliziranih političkih marketinških kampanja.

- Facebook se ne ponaša etično. Nećemo ga koristiti dok se ne budu primjereno etično ponašali - rekao je tada Mustier, podsjeća Poslovni dnevnik.

Komentirajući ovu odluku Krešimir Macan, stručnjak za političke komunikacije, kazao je kako je to promišljena odluka i očito dio strategije.


Za portal Direktno kazao je kako su ih neka iskustva u razdoblju dok su promatrali što se događa potaknula na ovakvu odluku jer "ako se oni već godinu dana ne oglašavaju na Facebooku, očito su nešto provjeravali, mogu li bez društvenih mreža".

Macan kaže kako je UniCredit Grupa vjerovatno procijenila, s obzirom na to da banke imaju sve mobilne aplikacije, mobilno bankarstvo i time direktan kontakt s klijentima, da sebi mogu priuštiti da u pogledu društvenih mreža naprave uštedu, a da investiraju na neke druge kanale.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.