NavMenu

Pri kraju izgradnja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni Hodovo u Stocu

Izvor: eKapija Nedjelja, 05.05.2019. 17:59
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Općina Stolac kontinuirano radi na ulaganjima i pripremama parcela kako bi privukla što veći broj investitora u Gospodarsko poslovnoj zoni Hodovo. Trenutno je u završnoj fazi projekt "Izgradnja komunalne infrastrukture i izrada promocije u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo" ukupne vrijednosti 200.000 KM, prenosi općinski sajt.

Radi se o izgradnji ceste (izradu iskopa, nasipa, donjih nosivih slojeva i gornjih nosivih slojeva-asfalta) i javne rasvjete koja se nalazi u prvom dijelu gospodarske zone dužine 900 m.

Radovi su počeli u martu, a za izgradnju se koriste sredstva Federalnog ministarstva obrta i poduzetništva koja su namijenjena za poticanje izgradnje i uređenja infrastrukture unutar gospodarskih zona.

- Projekt gospodarsko-poslovne zone Hodovo se provodi dosta dobro. Uz onaj dio zone gdje se nalazi solarno polje elektrana koje već proizvode električnu energiju, radimo intenzivno na uređenju i proizvodno – uslužnog dijela, gdje se već odvijaju pojedine gospodarske aktivnosti. Zbog zauzetosti prostora u zoni, općina je pristupila izradi novog regulacijskog plana, te proširenju obuhvata zone. Stvaramo dobre preduvjete da našu poslovnu zonu uredimo i na taj način privučemo investitore da izgrade svoje objekte i otvore nova radna mjesta - kazao je Stjepan Bošković, načelnik općine Stolac.

Planiran je i rad na promociji, u cilju boljeg upoznavanja investitora sa prednostima koje nudi zona, postavljanjem oglasnih ploča, putokaza, reklama i brošura.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.