Izvor: Glas Srpske | Nedjelja, 05.05.2019.| 09:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ministarstvo odbrane nabavlja vozila za Oružane snage BiH vrijedna 21 mil KM

Ilustracija (Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com)
Ministarstvo odbrane BiH ne odustaje od nabavke 250 vozila za Oružane snage BiH u vrijednosti 21,2 mil KM. Tender koji je prvi put raspisan prošle godine ponovljen je i nakon što je na žalbu prethodnog ponuđača postupak nabavke poništila Kancelarija za razmatranje žalbi, zbog suprotnosti pojedinih dijelova dokumentacije sa Zakonom o javnim nabavkama.

Na spisku nabavke su terenska i putnička vozila niže i srednje klase, minibusi, autobusi, teretna, vatrogasna i sanitetska vozila. U tenderu je navedeno i da se radi o višegodišnjem projektu osiguranja i unapređenja operativnosti vozila Oružanih snaga, od 2019. do 2021. godine.

- Ugovorni organ će zaključiti okvirni sporazum na tri godine sa najpovoljnijim ponuđačem u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, a vozila na dan isporuke ne smiju biti starija od 12 mjeseci - saopšteno je iz Ministartsva odbrane BiH.

Rok za dostavljanje ponuda u tenderskoj dokumentaciji je 11. jun ove godine, a sva vozila trebalo bi da budu isporučena u kasarnu Rajlovac u Sarajevu.

Predmet ugovora podijeljen je na 21 LOT, ali okvirni sporazum će se zaključiti samo sa jednim ponuđačem.

Više detalja o tenderu na ovom linku.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.