NavMenu

RS se obveznicama zadužuje 35 mil KM, aukcija 20. maja

Izvor: Capital Petak, 03.05.2019. 11:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SergeyP/shutterstock.com)Ilustracija
Republika Srpska planira da se zaduži za 35 mil KM novom emisijom dugoročnih obveznica, a aukcija je zakazana za 20. maj.

U javnom pozivu za upis i uplatu 33. emisije obveznica Republike Srpske javnom ponudom navedeno je da će biti emitovane obveznice u iznosu od 35 mil KM, sa rokom dospijeća od sedam godina i sa fiksnom kamatnom stopom od 3,5% na godišnjem nivou.

Glavnica će se isplaćivati jednokratno po dospijeću, odnosno po isteku roka od sedam godina od dana registracije kod Centralnog registra hartija od vrijednosti.

- Kamata se obračunava na glavnicu i isplaćuje jednom godišnje - navedeno je u javnom pozivu.

Srpska se u ovoj godini trezorskim zapisima i obveznicama zadužila za više od 140 mil KM.

Osim aukcije zakazane za 20. maj, u prvom polugodištu je planirana još jedna emisija obevznica od 35 miliona, čime će ukupno zaduženje RS na tržištu kapitala u prvoj polovini 2019. premašiti 210 mil KM.


Narodna skupština RS usvojila je krajem 2018. odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduženju RS u 2019. prema kojima se RS može zadužiti 591 mil KM.

Predviđeno je da se dugoročnim kreditima i obveznicama RS može zadužiti maksimalno 371 mil КM, a kratkoročno emisijom trezorskih zapisa do 220,6 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.