NavMenu

Spreman projekat za proširenje vodovodne mreže u Istočnom Sarajevu - Potrebno 1,5 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 03.05.2019. 11:24
Komentari
Podeli

(Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
Preduzeće Vodovod i kanalizacija iz Istočnog Sarajeva ima priremljen projekat za proširenje kapaciteta vodovodne mreže, s obzorom na konstantno povećanja broja stanovnika, izjavio je direktor ovog preduzeća Jovan Katić.

Katić je istakao da su količine vode u sistemu Tilava dovoljne da zadovolje trenutne potrebe stanovnika Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, ali da će, usljed konstantne urbanizacije i povećanja broja stanovnika u ovim lokalnim zajednicama, dodatne količine vode biti na vrijeme obezbijeđene.

- Mi imamo urađenu projektnu dokumentaciju, idejni i izvedbeni projekat, da vodovodni sistem Trnovo, odnosno izvorište Grapski mlini povežemo sa sistemom Tilava, čime bismo dugoročno riješili potrebe za snabdijevanjem vodom ove dvije opštine. Za realizaciju tog projekta, potrebno je obezbijediti 1,5 mil KM - rekao je Katić Srni, prenosi Pale live.

Katić je naglasio da trenutno ne postoji hitna potreba za tim količinama vode, ali da će ukoliko do toga dođe, korisnicima biti obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje.

On je pojasnio da je ovo komunalno preduzeće zaduženo za snabdijevanje potrošača vodom i održavanje vodovodnog i kanalizacionog sistema, dok je razvoj vodovodne mreže u nadležnosti lokalnih zajednica.

Katić je podsjetio da je zbog sušnog perioda koji je vladao prošle jeseni i smanjenog dotoka vode u sistem Tilava, menadžment Vodovoda i kanalizacije apelovao da građani racionalno i odgovorno troše vodu, ali da ni tada nisu uvođene redukcije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.