Izvor: eKapija | Petak, 03.05.2019.| 11:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Spreman projekat za proširenje vodovodne mreže u Istočnom Sarajevu - Potrebno 1,5 mil KM

(Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
Preduzeće Vodovod i kanalizacija iz Istočnog Sarajeva ima priremljen projekat za proširenje kapaciteta vodovodne mreže, s obzorom na konstantno povećanja broja stanovnika, izjavio je direktor ovog preduzeća Jovan Katić.

Katić je istakao da su količine vode u sistemu Tilava dovoljne da zadovolje trenutne potrebe stanovnika Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, ali da će, usljed konstantne urbanizacije i povećanja broja stanovnika u ovim lokalnim zajednicama, dodatne količine vode biti na vrijeme obezbijeđene.

- Mi imamo urađenu projektnu dokumentaciju, idejni i izvedbeni projekat, da vodovodni sistem Trnovo, odnosno izvorište Grapski mlini povežemo sa sistemom Tilava, čime bismo dugoročno riješili potrebe za snabdijevanjem vodom ove dvije opštine. Za realizaciju tog projekta, potrebno je obezbijediti 1,5 mil KM - rekao je Katić Srni, prenosi Pale live.

Katić je naglasio da trenutno ne postoji hitna potreba za tim količinama vode, ali da će ukoliko do toga dođe, korisnicima biti obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje.

On je pojasnio da je ovo komunalno preduzeće zaduženo za snabdijevanje potrošača vodom i održavanje vodovodnog i kanalizacionog sistema, dok je razvoj vodovodne mreže u nadležnosti lokalnih zajednica.

Katić je podsjetio da je zbog sušnog perioda koji je vladao prošle jeseni i smanjenog dotoka vode u sistem Tilava, menadžment Vodovoda i kanalizacije apelovao da građani racionalno i odgovorno troše vodu, ali da ni tada nisu uvođene redukcije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.