NavMenu

U Banjaluci počela izgradnja skladišta za potrebe civilne zaštite

Izvor: Glas Srpske Petak, 03.05.2019. 09:29
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Chere/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru izgradnje velikog magacina za Civilnu zaštitu i vatrogasnu službu u banjalučkom naselju Rakovačke bare, vrijednog 650.000 KM, završeni su zemljani radovi i u toku je podizanje čelične konstrukcije za objekat, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Šef gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun rekao je da će, čim vremenske prilike dozvole, početi i izgradnja temeljne ploče.

- Osim za potrebe civilne zaštite, što mu je primarna svrha, ovaj objekat će olakšati i rad Odjeljenju za saobraćaj i puteve, jer će u njemu moći skladištiti so i materijal za Zimsku službu - napomenuo je Ćućun.

Prema njegovim riječima, magacin će, osim za skladištenje sredstava, služiti i u vanrednim situacijama za podjelu uniformi, te lične i zajedničke opreme u slučaju potrebe spasavanja.

- U objektu će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, te mašine koje posjedujemo za punjenje vreća. Takođe, biće opremljen i administrativnim prostorom i kancelarijom za zaduživanje opreme - rekao je Ćućun.

Veliki montažno-demontažni objekat gradi se u krugu Pauk službe na Rakovačkim barama, na površini od oko 1.300 metara kvadratnih.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.