Izvor: B92 | Četvrtak, 02.05.2019.| 18:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

FlyBosnia obavila prvi let Sarajevo-Kuvajt - Nabavljen i drugi avion

(Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)
Bosanskohercegovačka aviokompanija FlyBosnia letom u četvrtak (2. maja 2019. godine) za Kuvajt počela je redovan saobraćaj. Riječ je o direktnom letu na liniji Sarajevo-Kuvajt.

Drugi direktni let planiran je 7. maja.

Letovi Sarajevo-Kuvajt-Sarajevo koji će biti organizovani u maju promotivnog su karaktera, a za putovanja 2. i 7. maja karte su se prodavale uz 50% popusta.

Od 4. juna biće uvedeni redovni letovi između Sarajeva i Kuvajta, a obavljaće se tri puta nedjeljno - utorkom, četvrtkom i subotom. Minimalna cijena povratne karte iznosiće oko 560 EUR.

Letove je moguće rezervisati putem zvanične stranice aviokompanije FlyBosnia.

Istovremeno, ova aviokompanija nabavila je svoj drugi avion, Airbus A319, Ovo će biti drugi Airbus 319 u floti, uz koji aviokompanija planira da obogati svoju ponudu prema evropskim destinacijama.

Haris Čoloman, menadžer kompanije FlyBosnia, podijelio je na svom Instagramu fotografiju parkiranog Airbus A319 na aerodromu u Arizoni uz jednostavan opis "#2".

Direktor kompanije FlyBosnia Kris Gabrijel nedavno je izjavio za naš portal kako će uz novi avion kompanija proširiti svoju destinacijsku mrežu te kako do 2023. godine planira da izgradi flotu od osam aviona i uvede letove za London, Frankfurt, Rim, Dablin, kao i za Rijad, Džedu, Bahrein, Bejrut i Aman.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.