NavMenu

Studija za Nacionalni stadion u Beogradu biće gotova do 10. maja - Traži se projektant, izgradnja kreće sredinom 2020.

Izvor: Tanjug Četvrtak, 02.05.2019. 17:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)Ilustracija
Studija opravdanosti gradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona u Beogradu biće završena do 10. maja, najavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali, i izrazio očekivanje da će već polovinom naredne godine početi izgradnja.

Vlada je već dala saglasnost za tendersku proceduru za izbor projektanta, a Mali kaže za Tanjug da bi projektovanje moglo da bude završeno do kraja godine.

- Planiramo da izaberemo projektanta u narednih mjesec ili dva. Radiće se istovremeno i na urbanizmu, to jest planu detaljne regulacije za cijelo područje na kojem će se graditi stadion - rekao je Mali.

Ističe da će se stadion raditi po konceptu "Siti", tako da će se pored njega praviti i zabavni park, stambeni i poslovni kompleks, IT park i drugi sadržaji.


Napomenuo je da na takva mjesta onda dolaze poznate velike kompanije, kao što su IKEA, Bauhaus i druge.

- Očekujem da sa završetkom projekta do kraja godine, ako smo dovoljno spretni i odlučni, krenemo u njegovu izgradnju već polovinom naredne godine - rekao je Mali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.