NavMenu

Marriott gradi najviši modularni hotel na svijetu

Izvor: InHoreca Utorak, 30.04.2019. 12:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Hadrian/shutterstock.com)Ilustracija
Najveća hotelska kompanija na svijetu iznijela je planove povodom izgradnje, kako navode, najvišeg modularnog hotela na svijetu, koji će se naći u NoMad četrvti Menhetna u Njujorku.

Njegovih 168 soba biće sastavljene u jednoj fabrici u Poljskoj, a isporučene u Njujork usred noći, kada gradske ulice mogu da prihvate ovako veliki teret. Očekuje se da će ovaj Hotel AC od 26 spratova biti podignut za 90 dana, a da bi mogao da bude otvoren sledeće godine.

- Naš cilj je da pokrenemo industriju. Troškovi i vrijeme su zaista važni vlasnicima, konstruktorima, građevincima i programerima. Riječ je o prostom ubrzavanju tržišta, i kad god možemo da doprinesemo tome, činimo dobro za cjelokupno tržište - rekao je Eric Jacobs, glavni razvojni direktor za brendove u Severnoj Americi kompanije Marriott.

Hotelske kompanije poput Marriotta žele da povećaju modularnu izgradnju, jer im može pomoći da brže otvaraju nove objekte, što je ključni put ka povećanju prihoda. Metod štedi vrijeme, jer graditelji mogu da rade na gradilištu dok se u fabrici grade prostorije i sobe hotela, dodao je Jacobs.

- Modularna konstrukcija nije baš nova u hotelskom svijetu, ali je i dalje neobična. Finansiranje može da djeluje teško, jer je na početku potrebno uložiti više novca nego pri tradicionalnom građenju - kaže Sanat Patel, partner kompanije Avana Capital, koja osigurava kredit od 65 mil USD za izgradnju ovog NoMad projekta.


Nedostatak građevinske radne snage takođe je doveo do toga da ovakva izrada fabričkih modela postane privlačnija. Marriott nudi finansijske podsticaje za modularne projekte i povezuje konstruktore sa arhitektama, izvođačima i zajmodavcima.

Hotel AC je razvila kompanija Concord Hospitality u ime vlasnika Roberta Chun-a. Jacobs je još istakao da bi u roku od pet godina modularna izgradnja mogla da predstavlja 25% svih hotela koji se nalaze u njihovom razvojnom planu, što uključuje sjevernoameričke ispostave za brendove poput Courtyard by Marriott i Fairfield Inn & Suites.

Pogodnost za goste je da su fabrički izgrađene sobe tiše. U tradicionalnoj gradnji, hotelska soba obično dijeli zid sa svojim susjedom, ali modularni dizajn obično zahtjeva veću izolovanost između soba.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.