Izvor: eKapija | Utorak, 30.04.2019.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan tender za idejno rješenje banjsko-hotelskog kompleksa Danac u Olovu

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com )
Općina Olovo raspisala je tender za izradu idejnog rješenja za novi banjsko-hotelski kompleks na lokaciji poslovne zone Danac kao samostalnog kompleksa čiji kapaciteti treba da pruže visoki nivo turističke ponude iz oblasti zdravstvenog, rekreacionog i banjskog turizma i sa smještajnim kapacitetima u tu svrhu.

Općinsko vijeće je na sjednici od 28. marta 2019. godine, usvojio Odluku o usvajanju planova potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva, a jedan od projekata je izgradnja rekreativno-banjskog kompleksa u Olovu.

Općina Olovo je odustala od namjere da lokacija Danac bude prostor za poslovnu zonu i prostor namijenjen za auto-bazu, te podržan prijedlog da se lokaciji Danac utvrdi namjena "banjsko-hotelski kompleks Danac".

Novi banjski centar je neovisan o postojećim banjsko-lječilišnim kapacitetima u sklopu JZU BRC Aquaterm i treba da bude poluga snažnijeg razvoja ove vrste turizma sa akcentom na visok nivo usluge i sadržaja.

Poslovna zona Danac ima površinu od 45.948 m2. Unutar zone postoji mogućnost priključka na infrastrukturu (električna energija, voda, odvodnja otpadnih voda, mogućnost odlaganja otpada, telekomunikacijsku i transportnu infrastrukturu). Smještena je uz magistralni put M-18 Sarajevo – Tuzla. Od centra Olova udaljena je 1,5 km.

Više o tenderu pogledajte OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.