NavMenu

Firma iz Pule kupila hotel Miodraga Kostića u Beogradu za oko 6,3 mil EUR

Izvor: Indikator Utorak, 30.04.2019. 08:26
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Pulski Arena Hospitality Group objavio je sklapanje okvirnog sporazuma za preuzimanje hotela sa četiri zvjezdice u Beogradu 88 Rooms, a vrijednost transakcije iznosi oko 6,3 mil EUR.

- Arena Hospitality Group, putem svojeg ovisnog društva Sugarhill Investments B.V, sklopilo je okvirni ugovor s MK Aviation Services za stjecanje hotela 88 Rooms, hotela s četiri zvjezdice u Beogradu. Dovršetak ove transakcije podložan je izvršenju određenih koraka i ispunjenju određenih uvjeta - navodi se u priopćenju pulskog hotelijera.

MK Aviation Services je u vlasništvu Miodraga Kostića, srpskog kralja šećera i jednog od najbogatijih poduzetnika u regiji. Nakon biznisa sa šećerom, Kostić se proširio i na hotele, vlasnik je i aerodroma Portorož u Sloveniji, a igra zapaženu ulogu i u bankarskom sektoru.

Iz Arene navode da je '88 Rooms' moderan hotel, smješten na odličnoj lokaciji u Takovskoj ulici, u blizini poslovne zone. Hotel, shodno imenu, raspolaže s 88 komfornih soba i apartmana uređenih po feng shui pravilima, a od ostalih sadržaja gostima je na raspolaganju bar, restoran, fitness dvorana, sobe za masažu te četiri sale za sastanke kapaciteta do 200 sudionika.


Arena Hospitality Group tom akvizicijom nastavlja širenje u inostranstvu, nakon već uhodanog biznis modela upravljanja sa sedam internacionalnih hotela u Berlinu, Nirnbergu, Kelnu i Budimpešti.

Predsjednik Uprave Arena Hospitality Group Reuel Slonim ističe kako grupa nastavlja širenje poslovanja na nova područja u velikim gradovima regije srednje i istočne Evrope.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.