NavMenu

Kompanija dm najpoželjniji poslodavac u BiH za 2019 - Dodijeljene nagrade za više firmi

Izvor: eKapija Subota, 27.04.2019. 09:33
Komentari
Podeli
(Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Kompanija dm drogerie markt proglašena je najpoželjnijim poslodavcem Bosne i Hercegovine u 2019. godini među top deset kompanija u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju.

Priznanje je uručila Kompanija Kolektiv/Posao.ba na ceremoniji održanoj u petak, 26. aprila, u Sarajevu.

Ostalih devet kompanija u ovoj kategoriji, kojima su također uručena priznanja, su: Hifa Petrol, BH Telecom, UniCredit Bank BH, Coca Cola HBC Sarajevo, Bosnalijek, Violeta, Elektroprivreda BiH, Al Jazeera Balkans i NLB Banka.

Na večerašnjoj svečanosti su uručena i priznanja odnosno proglašene po tri kompanije najpoželjniji poslodavci u 16 poslovnih sektora.

U medijskom sektoru, na trećem mjestu je Klix.ba, na drugom N1, a najpoželjniji poslodavac je Al Jazeera Balkans.

U finansijskom sektoru, Sberbank BH je na trećem mjestu, NLB Banka na drugom a najpoželjniji poslodavac je UniCredit Bank.

U proizvodnom sektoru je najpoželjnijim poslodavcem proglašena kompanija Violeta, druga je Prevent Group BiH, a treća Wolkswagen Sarajevo.

Dm drogerie markt je najuspješniji poslodavac i u sektoru maloprodaje, druga u ovoj kategoriji je kompanija JYSK, a treća kompanija Bingo.

U FMCG sektoru, na prvom mjestu je kompanija Coca Cola HBC Sarajevo, na drugom AS Grupacija, a na trećem Philip Morris BH.

U Fashion&Retail sektoru je napoželjniji poslodavac kompanija Alma Ras, Sport Vision je na drugom mjestu, a treća je kompanija Deichmann.

ICT je sektor u kojem je najbolja kompanija Telemach, druga Nsoft i treća Lanaco.

Kompanija Orbico je proglašena najpoželjnijim poslodavcem 2019. u distributivnom sektoru, a slijede je Nelt d.o.o i firma Ataco.

Sektor nafte i plina je područje u kojem je nejpoželjniji poslodavac Hifa Petrol, dok je javnom sektoru to kompanija BH Telecom koju slijede Elektroprivreda BiH i m:tel.

Kompanija Klas je proglašena najpoželjnijim poslodavcem u prehrambenom sektoru, druga je Meggle BiH i treća Podravka.

U PR i marketing sektoru je najbolja Altermedia. Slijede je Coloseum Tuzla i McCann Sarajevo.

Hotel Mellain iz Tuzle je najpoželjniji poslodavac u sektoru hotelijerstva i turizma, a slijede ga Sol Azur &Buena Vista i Etno selo Stanišići.


U farmaceutskom sektoru, na prvom mjestu je kompanija Bosnalijek, Pliva na drugom, a na trećem Pharmamed, dok je u sektoru računovodstva i revizije, najboljom proglašena kompanija Deloitte koju slijede FINconsult i Revicon.

U BPO sektoru, priznanja su ponijele kompanije – Teleperformance kao prva, Trizma GS iz Banje Luke druga, dok je trećenagrađena AS Marketing.

Najpoželjnijeg poslodavca Bosne i Hercegovine trinaesti put po redu biraju posjetitelji portala Posao.ba.

U ovogodišnjem izboru, učestvovalo je najviše ispitanika iz dobne skupine 25 do 34 godine, iz Bosne i Hercegovine, ali i iz inozemstva. Najviše anketiranih je iz gradova Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka i Zenica.

Među najvišim kriterijima koji su odlučivali o izboru su dobar odnos poslodavca prema uposlenima, pozitivno radno okruženje i visok kvalitet proizvoda i usluga.

Gotovo 60% ispitanih ne rade za poslodavca za kojeg su glasali, saopćili su na ceremoniji dodjele priznanja organizatori iz kompanije Kolektiv/Posao.ba.

Osnivač portala Posao.ba Edin Mehić kazao je da je ovogodišnji izbor bio u znaku društvene odgovornosti poslovanja, s naglaskom na poslovnu orijentaciju kompanija za zapošljavanje mladih ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.