Izvor: eKapija | Petak, 26.04.2019.| 08:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje rekonstrukcija i dogradnja centralnog objekta B bolnice Foča - Projekat vrijedan više od 16 mil KM

Ilustracija (Foto: Dagmara_K/shutterstock.com)
U Univerzitetskoj bolnici Foča juče je potpisan ugovor za realizaciju projekta Modernizacija JZU Univerzitetske bolnice u Foči - rekonstrukcija, dogradnja centralnog objekta B i nabavka opreme, saopšteno je iz te bolnice.

Ugovor su potpisali v.d. direktora Univerzitetske bolnice u Foči Radmil Marić i ovlašćeni predstavnik izabrane grupe ponuđača Medical Mostar i Srbinjeputevi Foča, Jasmin Đonko. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

U okviru ovog projekta planirana je rekonstrukcija i dogradnja centralnog objekta B, ukupne bruto površine 8.279 m2 i nabavka medicinske opreme. Ukupna vrijednost projekta je 16,37 mil KM sa PDV-om.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je ovo važan dan za stanovništvo, ne samo podrinjske regije, nego i same Hercegovine.

- Otvaranjem angio sale, koja će biti urađena kroz ovaj projekat, strateški zaokružujemo jednu priču "zlatnog sata" po pitanju rješavanja akutnog infarkta miokarda. Sa kapacitetima u Banjaluci, Bijeljini i sada u Foči imaćemo dobru mrežu pružanja zdravstvenih usluga prije svega u zbrinjavanju tog oboljenja - rekao je Šeranić.

Direktor JZU Univerzitetske bolnice u Foči Radmil Marić naveo je šta sve dobija bolnica kroz ovaj projekat.

- Univerzitetska bolnica u Foči dobija četiri nove operacione sale, koronarnu jedinicu, kompletnu radiološku opremu za angio salu, ultrazvukove, opremu za dječije odjeljenje,opremu za sva bolnička odjeljenja, prijemno-urgentni blok, poliklinički blok gdje će biti smješteni svi kapaciteti, sve ambulante bolnice koje će imati kabinete za endoskopiju, kabinet za fizikalnu medicinu i rehabilitaciuju, tako da bolnica po prvi put postaje kompletna u smislu pružanja usluga osiguranicima - izjavio je Marić.

Direktor firme Medical Mostar Jasmin Đonko rekao je da radovi počinju odmah nakon Vaskrsa.

- Rok je godinu dana, a mi se nadamo da ćemo završiti i prije roka - rekao je Đonko.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.