Izvor: N1 | Četvrtak, 25.04.2019.| 11:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kineske firme sve više žele ulagati u BiH

Ilustracija
Ambasador Kine u BiH Ji Ping istakao je tokom razgovora sa zamjenikom ministra inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josipom Brkićem da su kineske firme sve zainteresovanije za ulaganja u BiH.

Ji Ping je naglasio da saradnja dvije zemlje bilježi napredak, posebno kada je riječ o privredi i turizmu, zahvaljujući stupanju na snagu Sporazuma o međusobnom ukidanju viza, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Brkić je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa, kao i dosadašnjom saradnjom u okviru Platforme "16 plus jedan", saradnjom 16 zemalja srednje i istočne Evrope sa Kinom, kao i inicijative "Jedan pojas, jedan put".

On je pozdravio učešće Kine, kao zemlje partnera, na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, što predstavlja dodatni podsticaj jačanju odnosa dvije zemlje, posebno ekonomskih.

Brkić je kineskom ambasadoru poželio uspješnu diplomatsku misiju u BiH.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o svim važnijim aktuelnim političkim pitanjima, kako u BiH i regionu, tako i na globalnom planu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.