Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.04.2019.| 11:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nova saobraćajnica povezaće banjalučka naselja Lauš i Paprikovac

Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)
Na zboru građana mjesne zajednice Lauš u srijedu, 24. aprila, gradonačelnik Igor Radojičić predstavio je projekat izgradnje nove saobraćajnice koja bi trebalo da poveže naselja Lauš i Paprikovac, te niz drugih infrastrukturnih projekata koji će, tokom ove godine, biti realizovani na Laušu, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Radojičić je naglasio da Lauš već dugi niz godina kuburi sa saobraćajem, jer se praktično sav saobraćaj slijeva u Karađorđevu ulicu, a dodatni problem predstavlja i usmjeravanje saobraćaja prema Paprikovcu zbog potreba kliničkog centra.

– Riješeni su imovinsko-pravni odnosi i obezbijeđena sredstva uz pomoć Vlade RS i ta saobraćajnica će ići preko Ekonomije. Na taj način Lauš dobija novu dimenziju, jer na prostoru nekadašnjeg voćnjaka sada dobijamo mogućnost izgradnje čitavog novog kvarta, a regulacioni plan za to područje je veoma dobar, jer nema pretjerane gradnje, a istovremeno podrazumijeva i zelene zone kao i prostor za rekreaciju. Tu bi mogla da nikne neka varijanta banjalučkog Dedinja – rekao je gradonačelnik.

Radojičić je podsjetio da se na Laušu već rade dva velika posla, a to su izgradnja kružnog toka kod Sirana i, u neposrednoj blizini, zajednički objekat mjesne zajednice i policijske stanice.

– Sljedeći veliki projekat koji spremamo na Laušu jeste izgradnja sportske dvorane u blizini OŠ Sveti Sava. U Ulici Vida Simurdžića planiramo veliki zahvat na kanalizacionoj mreži, a u saradnji sa UNDP smo već otvorili jedno igralište, te očekujemo da se uskoro izgradi i drugo – zaključio je Radojičić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.