Izvor: Tanjug | Četvrtak, 25.04.2019.| 07:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zašto avioni danas lete duže?

Šezdesetih godina trebalo je pet sati letenja iz Njujorka u Los Anđeles i samo 45 minuta za prelet od Njujorka do Vašingtona. Danas ti isti letovi traju šest sati plus 75 minuta, a vazdušne luke nisu se nigde pomjerile, piše BBC.

Odgovor zašto se čni da letovi traju sve duže leži u fenomenu kome pribjegavaju avio kompanije. Naziva se "padding" (punjenje, ispun, puzanje po rasporedu). Pomaže avio kompanijama da stignu na vrijeme, ali uz cijenu koju svi plaćaju. Padding je zapravo dodatno vrijeme koje vazduhoplovne kompanije planiraju za let od tačke A do tačke B.

S obzirom na to da ti letovi stalno kasne, kompanije su ugradile kašnjenja u svoje rasporede umjesto poboljšanja efikasnosti poslovanja. Putniku se to može činiti bezazlenim, a može biti i prijatno iznenađen dolaskom na odredište u propisanom vremenu.

Ipak, ovaj globalni trend predstavlja višestruke probleme: ne samo da putovanje traje duže, nego stvara privid tačnosti, a samim tim nema pritiska na avio kompanije da postanu efikasnije. Takođe, to znači da će zagušenje vazdušnog prometa i emisija ugljen dioksida i dalje rasti.

- U prosjeku, više od 30% svih letova kasni više od 15 minuta svaki dan, uprkos paddingu - otkrio je kapetan Michael (Majkl) Baiada, predsjednik vazdušne konsultantske firme ATH Group. ž

On se pozvao se na izvještaje američkog Odjeljenja za prevoz putnika u vazdušnom saobraćaju i rekao da je brojka prije paddinga iznosila 40%.

- Paddingom vazduhoplovne kompanije nadigravaju sistem kako bi vas zavarale - tvrdi Baiada.

Podsjetimo, jedan od razloga dužeg leta je i veća potrošnja goriva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.