Izvor: eKapija | Srijeda, 24.04.2019.| 11:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja obaloutvrde kod Goražda - Vrijednost projekta oko 10,5 mil KM

Ilustracija (Foto: Richard Thornton/shutterstock.com)
Ovih dana počela je priprema terena za izgradnju obaloutvrda u Goraždu. Riječ je o dugo vremena najavljivanom projektu. Vrijednost projekta je oko 10,5 mil KM, a većim dijelom finansira ga Svjetska banka, dok jedan dio finansira Agencija za vodno područje Save.

Projekat je od izuzetne važnosti, jer ima za cilj sprečavanje poplava, kao i zaštitu građana, imovine i objekata od istih, saopšteno je gradskom sajtu.

Da je riječ o izuzetno važnom projektu u izjavi za medije naglasio je i pomoćnik gradonačelnika Goražda za prostorno uređenje Enver Adžem koji je rekao da je izrada projektne dokumentacije trajala dugo, kao i izrade studija uticaja na okoliš. Poslije je provedena tenderska procedura, odabran je izvođač, nadzor i krenulo se sa ovim velikim projektom.

- Radi se o investiciji od nekih 30 mil KM zajedno sa Industrijskom zonom Vitkovići. Ovaj projekat nizvodno od mosta košta oko 10,5 mil KM. Svjetske banka je obezbijedila 9 mil KM, dok je 1,5 mil KM od Agencije za vodno područje Save. U daljem periodu, po završetku ovog projekta, odmah će se raditi popravke oštećenja u centralnom dijelu Goražda i ići će se uzvodno prema Industrijskoj zoni Vitkovići - dodao je Adžem.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.