Izvor: eKapija | Srijeda, 24.04.2019.| 10:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konferencija "Zaposli se,pokreni svoj biznis" 29. maja u Banjaluci

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Udruženje mladih ekonomista RS 29. maja organizuje sada već tradicionalnu, treću konferenciju "Zaposli se – pokreni svoj biznis 2019.".

- Nakon velikog uspjeha i nekoliko stotina učesnika prethodnih godina, ove godine smo se odlučili da projekat dodatno unaprijedimo i podignemo ga na još viši nivo, kako bi rezultati bili još bolji i kako bismo mlade ljude podstakli da pokrenu sopstveni biznis i na taj način samostalno kroje svoj put ka uspjehu u našoj zemlji - saopštili su organizatori.

Kako dodaju da bi to ostvarili, uveli su nekoliko noviteta, a jedan od njih je lokacija. Ovaj put se konferencija "Zaposli se – pokreni svoj biznis 2019." održava u konferencijskoj sali Privredne komore Republike Srpske.

Sam koncept i agenda su nešto drugačiji, tako da ove godine organizuju tri panel diskusije, u kojima će ukupno učestvovati više od 15 stručnjaka iz različitih oblasti, profesora, uspješnih privrednika i preduzetnika, ministara, menadžera, advokata i drugih.

- Svi učesnici konferencije imaće priliku da osvoje neku od vrijednih nagrada, koje smo obezbijedili u saradnji sa našim partnerima i sponzorima - kažu iz Udruženja mladih ekonomista.

Tema prve panel diskusije vezana je za samo osnivanje preduzeća. Koji oblik pravnog lica je najoptimalniji za određenu privrednu djelatnost, poreska opterećenja i olakšice, kao i kako doći do početnog kapitala su samo neka od pitanja na koja će dati odgovore.

- Tema druge panel diskusije reći će vam više o izazovima sa kojima su se susretali naši panelisti na putu od malog biznisa do uspješne kompanije. Kako prevazići poteškoće na putu do uspjeha, sa kojim se sve to izazovima kompanije susreću na tržištu, te još mnogo primjera i iskustava koje će naši panelisti podijeliti sa svim učesnicima konferencije.

Na trećem panelu otvoriće se tema modernog preduzetništva. Na koji način informacione tehnologije pomažu u biznisu i da li je u 21. vijeku dobar softver bitniji od kvalitetne radne snage, samo su neke od tema o kojima će se diskutovati sa panelistima.

- U narednom periodu ćemo postepeno objavljivati imena panelista, koji će svoje znanje i bogato iskustvo staviti na raspolaganje svim prisutnima, sa osnovnim ciljem da podstaknu preduzetnički duh i svijest o tome da je i na našim prostorima uspjeh moguć - ističu iz Udruženja mladih ekonomista RS.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.