Izvor: eKapija | Srijeda, 24.04.2019.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ministarstvo poljoprivrede RS dodijeljuje podsticaje za kapitalne investicije - Javni poziv 3. maja

Ilustracija (Foto: kovop58/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da će u petak, 3. maja 2019. biti objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije, saopšteno je iz tog ministarstva.

Ministarstvo podsjeća poljoprivredne proizvođače da su opšti uslovi koje je potrebno da ispune kako bi mogli da konkurišu za sredstva: da su registrovani u registru poljoprivrednih gazdinstava, ažurirali podatke u registru do 15. maja tekuće godine, platili protivgradnu zaštitu ukoliko su obveznici plaćanja i ako se nalaze u opštini koja je pokrivena protivgradnom zaštitom, te da su prijavili doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje za 2018.

Кada su u pitanju mjere podrške, ove godine poljoprivrednici će moći da apliciraju za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju (traktore i traktorske priključke), investicije u stočarsku proizvodnju (izgradnja objekata, oprema za govedarske farme, oprema za svinjarske farme, oprema za ovčarske i kozarske farme, oprema za živinarske farme, oprema za pčelarstvo), investicije u biljnoj proizvodnji (izgradnja plastenika, podizanje višegodišnjih zasada, postavljanje protivgradnih mreža), investicije u sortiranje, pakovanje i preradu poljoprivrednih proizvoda na gazdinstvu, nabavku tehnološke opreme, kao i investicije u nabavku opreme za navodnjavanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.