Izvor: RTRS | Četvrtak, 25.04.2019.| 08:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ljekari u Foči uvode najsloženije operacije otklanjanja karcinoma u abdominalnoj regiji

Ilustracija (Foto: shutterstock.com )
Rijetkom procedurom i jednom od najsloženijih operacija adenokarcinoma fočanski hirurzi ovladavaju uz pomoć kolega iz Novog Sada, javlja RTRS.

– Naš cilј je da pomognemo bolesniku, da ga spasimo komplikacija koje ima ovo obolјenje i da mu produžimo život. Izlјečenje kao i izlјečenje od malignih bolesti za sada još ne postoji – kaže Dejan Ivanov, upravnik Klinike za abdominalnu hirurgiju KC Vojvodine.

Nenad Lalović, načelnik Odjelјenja Univerzitetske bolnice Foča ističe da su namjere ove zdravstvene ustanove da ova procedura postane standard liječenja pacijenata sa malignitetima duodenuma dvanaestopalačnog crijeva, kao i glave gušterače.

U Univerziteskoj bolnici Foča ističu da ulaze u projekat kroz koji će biti stvoreni još bolјi uslovi za najkopleksnije zahvate i usavršavanje kadrova. To će donijeti i višemilionske uštede.

– Univerzitetska bolnica sa ovim projektom, osim građevinskog dijela koji se tiče uređenja soba, dobija četiri operacione sale, koronarnu jedinicu i angio salu – rekao je Radmil Marić, direktor Univerzitetske bolnice Foča.

Vlada Republike Srpske za modernizaciju, rekonstrukciju, dogradnju i nabavku opreme u Univerzitetskoj bolnici Foča obezbijedila je 16 mil KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.