NavMenu

Ljetna sezona na Panonskim jezerima počinje 1. juna - Tuzlake čeka uređenija plaža i bogatija ponuda

Izvor: Klix Srijeda, 24.04.2019. 08:08
Komentari
Podeli
Panonska jezera u Tuzli pripremaju se za predstojeću ljetnu sezonu koju će obilježiti uređenija plaža na prvom jezeru, ali i bogatija ponuda. Trenutno su u toku završni radovi u ovom kompleksu, a građani već imaju priliku uživati u određenim sadržajima, kao što su vožnje pedalinama.

Zvanična ljetna sezona na Pannonici počinje 1. juna ove godine, a nakon punjenja prvog jezera tehnološkom i slanom vodom u kapacitetu od 12.000 kubnih metara, sada se prešlo na drugo.

- Građani prvo jezero već mogu koristiti za vožnju pedalinama koje su novi sadržaj na Pannonici, a u protekla tri dana je bio veliki interes tinejdžera koji su mogli uživati u tome. Naše goste će u novoj sezoni dočekati i uređeni dio južne plaže na velikom jezeru, a nastavljamo i ugradnjom plažnog mobilijara prema istočnoj strani - rekao je za Klix.ba direktor JKP Pannonica Maid Porobić.

Trenutno je u toku i rekonstrukcija ugostiteljskih objekata koji će ove godine imati bogatiju ponudu.

Ove godine su veliko interesovanje građani pokazali za kupovinu sezonskih ulaznica koje su više od četiri mjeseca bile u ponudi po akcijskim cijenama, umanjenim za 30-40 posto, u zavisnosti od kategorije.


- Više od 8.000 Tuzlaka i građana okolnih mjesta je kupilo svoje sezonske ulaznice tako da smo i na taj način osigurali dobru posjetu - naveo je Porobić.

Kada je riječ o cijenama ulaznica, one će ove godine biti jednake za cijelu sezonu. Cijena redovne ulaznice radnim danima iznosiće 5 KM za odrasle, a 3 KM će izdvojiti za ulazak nakon 17 sati. Povlašteni gosti će plaćati 4 KM za ulazak do 17 sati, a nakon toga dvije marke manje.

Cijena ulaznica za djecu do sedam godina biće 3 KM, dok je marku jeftinije poslije 17 sati. Ove godine je novina da će đaci i studenti kartu za cjelodnevni boravak plaćati 4 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.