NavMenu

Sredinom maja otvaranje carinskog terminala u Gradišci vrijednog 24 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 23.04.2019. 14:41
Komentari
Podeli
Praznična gužva u centru Gradiške i ogromne kolone kamiona sa robom, koja čeka carinjenje, takoreći na gradskom trgu, vjerovatno su posljednje sa kojima se muče i mještani i kamiondžije.

Do kraja maja biće pušten u rad novi carinski terminal u Gradiški, čija je izgradnja koštala 24 mil KM, najavili su za Srpskainfo iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Ministarstva saobraćaja RS, ne preciziravši tačan datum otvaranja.

Nezvanično, to se može očekivati, najvjerovatnije između 15. i 20 maja.

Terminal se nalazi na kraju autoputa Banjaluka-Gradiška, i izgleda impresivno. Na istom mjestu je i granični prelaz prema Hrvatskoj, ali on će biti u funkciji, tek kada bude izgrađen most preko Save, a to će vozači i mještani morati sačekati bar još tri godine.

Za sada, šleperi sa ocarinjenom i pregledanom robom, voziće se i dalje na stari granični prelaz.

– Ipak, otvaranje terminala će smanjiti gužve, koje su ogromne, jer je Gradiška jedini ganični prelaz na sjeveru BiH, koji ima uslove za promet svih vrsta roba, uključujući i robe životinjskog i biljnog porekla – kaže portparol UIO BiH Ratko Kovačević.


Novi terminal i granični prelaz izgledaju impresivno i organizovani su tako da se na jednom mjestu nalazi sve što je potrebno kamiondžijama, putnicima, carinicima, inspektorima i špediterima.

Kompleks ima šest ulaznih i sedam izlaznih traka, te objekte carine, Granične policije, kontrole putnika i tereta. Tu je i objekat Fitosanitarne inspekcije i Carinski terminal sa 120 mjesta za kamione i 100 mjesta za putničke automobile, te objekat za detaljni pregled vozila i kancelarija veterinarske inspekcije.

Na terminalu će vozačima biti na raspolaganju i restoran, četiri javna toaleta i ogroman parking, a izgrađena je i nadstrešnica od čak 5.000 kvadrtata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.