Izvor: eKapija | Utorak, 23.04.2019.| 10:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nelt Grupa dobitnik nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2019

U okviru 10. Sarajevo Business Foruma, koji se u Sarajevu održava od 17. do 19. aprila, kompaniji Nelt je uručena prestižna regionalna nagrada Sarajevo Business Bridge Awards 2019 u kategoriji Business of the Year.

Ispred Nelt Grupe nagradu je primio Goran Cerovina, izvršni direktor Nelta za tržište BiH.

- Nelt Grupa kao jedan od najuspješnijih poslovnih sistema, danas zapošljava 4.000 ljudi u 11 kompanija, na isto toliko tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi. Liderska pozicija i uspjesi koje ostvarujemo punih 25 godina rezultat su našeg konstantnog ulaganja u unaprijeđenje usluga, primjenu novih tehnologija i investiranje u edukaciju i razvoj zaposlenih - rekao je Cerovina tom prilikom.

Prema njegovim riječima, Nelt Grupa prepoznaje i prati globalne trendove i tendencije, pa je tako samo prošle godine investirala 15 mil EUR u regionalno širenje integrisanih logističkih usluga.

- Težnja je da se proizvodne ili marketing kompanije fokusiraju na svoj osnovni biznis, a da logistiku ili neke njene dijelove, prepuštaju logističkim kompanijama, čime ostvaruju veću efikasnost, bolji kvalitet i niže operativne troškove - zaključio je Cerovina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.