Izvor: eKapija | Utorak, 23.04.2019.| 10:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela gradnja kružnog toka u Cazinu - Predviđeni i radovi na cesti prema Bosanskom Petrovcu

Ilustracija (Foto: nacroba/shutterstock.com )
Izgradnja kružnog toka odnosno rekonstrukcija raskrsnice na magistralnoj cesti u naselju Mala Lisa u Cazinu zvanično je počela. Višestruko vrijedan projekat trebalo bi da bude završen u naredna četiri mjeseca, a s njegovom realizacijom uveliko riješen problem saobraćaja na ovoj lokaciji, prenosi Sarajevo consutruction.

- Radi se o projektu koji je kreditiran iz međunarodnih fondova, a u sklopu ovog projekta predviđena je i rekonstrukcija ceste od Ključa prema Bosanskom Petrovcu na lokaciji Lanište gdje se radi o izgradnji treće trake za spora vozila trećeg ranga. Za ovaj ovdje projekat je bitno da se radi o investiciji vrijednoj oko 830.000 KM i da je rok za izvođenje radova četiri mjeseca. Za vrijeme odvijanja radova saobraćaj će se odvijati jednom trakom kroz samo radilište, osim u pojedinim fazama kada će doći do preusmjeravanja ali svakako, u kraćim periodima - izjavio je Dedo Pjanić, izvršni direktor za tehničke poslove u preduzeću Ceste FBiH.

- Ovo je vrlo bitno rješenje za saobraćaj na području našeg Grada i mislim da ćemo uz sličan projekat raskrsnice kod Binga, za koju trenutno rješavamo imovinsko-pravne odnose, značajno riješiti protočnost saobraćaja u ovom dijelu Cazina - istakao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Radove izvodi Euro-Asfalt, a kreditori su Međunarodna banka za obnovu i razvoj (IBRD) i Evropska investicijska banka (EIB).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.