NavMenu

Bobar banka prodaje potraživanja od četiri firme iz Hrvatske

Izvor: Indikator Utorak, 23.04.2019. 09:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: archerix/shutterstock.com)Ilustracija
Stečajni upravnik Bobar banke iz Bijeljine u stečaju objavio je prodaju potraživanja banke od četiri pravna lica iz Republike Hrvatske.

Na prodaji su potraživanja od dužnika Adrial Plus iz Šibenika, Auto kamp Imperial iz Vodica, NCP Grupa iz Šibenika i Težište iz Ivanovca, Osijek, po osnovu kredita datih u decembru 2013. godine.

Ukupna potraživanja Adrial Plus iz Šibenika, koja se nude na prodaju, iznose 11.829.055 KM, a početna cijena i cijena ispod koje se potraživanje neće moći prodati iznosi 2.346.996 KM. Potraživanja Auto kamp Imperial iz Vodica iznose 10.570.051 KM, a početna cijena je 2.151.413 KM. U slučaju NCP Grupe iz Šibenika prodaju se potraživanja u vrijednosti 10.455.369 KM po početnoj cijeni od 391.166, KM, a najveći iznos potraživanja, ukupno 12.403.379 KM od kompanije Težište iz Ivanovca prodavat će se po početnoj cijeni od 2.933.745 KM.


Zaintresovani ponude trebaju da predaju najkasnije do 4. maja 2019. godine, a javno otvaranje ponuda je 5. maja.

Agencija za bankarstvo RS je 23. decembra 2014. godine oduzela dozvolu za rad Bobar banci iz Bijeljine čime je ona otišla u likvidaciju, da bi dvije godine kasnije u banci bio proglašen stečaj nakon što je postalo jasno da ona ne može da plati sve obaveze.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.