Izvor: Beta | Utorak, 23.04.2019.| 07:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

MIHAJLOVIĆ: Mijenjaćemo propise koji koče prelazak robe preko granice

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je u ponedeljak, 22. aprila, s udruženjima drumskih prevoznika o riješavanju problema dugog čekanja na graničnim prelazima i istakla da će njeno ministarstvo inicirati izmene svih propisa koji usporavaju prelazak robe preko granice.

- Mi smo već uradili proširenje graničnog prelaza Batrovci na granici sa Hrvatskom sa 12 na 18 traka, a radićemo i fizičko proširenje graničnog prelaza Horgoš, u pravcu Mađarske. Informacije kojima raspolažemo ukazuju na to da policija efikasno radi svoj posao, ali da postoji prostor za skraćenje procedura u dijelu carinjenja - rekla je Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je dodala da od transportnih firmi očekuje konkretne prijedloge, a da će Ministarstvo na čijem je čelu inicirati izmjene svih propisa koji usporavaju prelazak robe preko granice.

- Ako se u Sloveniji registracije završe za jedan dan, ne vidim zašto i u Srbiji ne bi moglo da sve bude mnogo efikasnije, kao što smo to već uradili sa reformom građevinskih dozvola - navela je Mihajlović.

Trenutno su najduže kolone na prelazima Batrovci-Bajakovo, na granici sa Hrvatskom, i Horgoš-Reske, na granici sa Mađarskom, gdje dnevno prolazi oko 500 kamiona.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.