NavMenu

Hercegovačka kuća sa tradicionalnim proizvodima otvorena u Banjaluci

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.04.2019. 12:08
Komentari
Podeli
(Foto: joyfull/shutterstock.com)
Hercegovačku kuću u Banjaluci danas su svečano otvorili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić i direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina, javila je Hercegovina press.

Radojičić je rekao novinarima nakon otvaranja da obilježavanje Dana grada Banjaluke počinje sa mirisom Hercegovine, te da je ovo rezultat dogovora gradskih uprava Banjaluke i Trebinja.

- Potpuno je prirodno da Banjaluka kao glavni grad ovdje ima i djeliće Hercegovine i svih drugih - rekao je Radojičić.

On je istakao da su hercegovački proizvodi traženi, kvalitetni, dobri i poznati.

- Drago mi je što smo zajedno sa Agrarnim fondom Trebinja i gradom Trebinjem prvu Hercegovačku kuću van Trebinja otvorili upravo u Banjaluci, to je potpuno prirodno - dodao je Radojičić.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić rekao je novinarima da je otvaranje Hercegovačke kuće rezultat saradnje gradova Trebinje i Banjaluka, ali i Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka i Agrarnog fonda Trebinje.


Direktor Agrarnog fonda grada Trebinja Veselin Dutina istakao je da se na policama Hercegovačke kuće nalazi više od 500 artikala trebinjskih i hercegovačkih proizvođača.

- Sve ono što je tradicionalno i karakteristično za Trebinje i za Hercegovinu mi smo objedinili u Hercegovačku kuću i ponudili kupcima prije nepune dvije godine u Trebinju, a sada i u Banjaluci - rekao je Dutina.

Dutina je naveo da su svi proizvodi prošli kontrolu Instituta za javno zdravlje Republike Srpske, ističući da se na taj način kupcima potvrđuje da kupuju zdrave i kvalitetne proizvode.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.