NavMenu

Bogata regionalna ponuda na sajmu turizma i ekologije u Lukavcu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.04.2019. 09:59
Komentari
Podeli
(Foto: Maja Tomic/shutterstock.com)
Lukavac će od 9. do 11. maja biti domaćin jedne od najznačajnijih sajamskih manifestacija u BiH - 17. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST.

- Bosanskohercegovački izlagači će predstaviti turistički potencijal naše zemlje, autohtonu bosansku kuhinju i brojne znamenitosti ovoga kraja i države. Izlagači i drugi dragi gosti iz inostranstva će pokazati dio svojih kultura i prirodnih bogatstava, te na Sajmu razmijeniti iskustva i saznanja koja će doprinijeti razvoju turizma uopće, a to ima višestruki značaj za sve nas - rekao je Izet Nuhanović, direktor LIST-a.

Nuhanović je izrazio zadovoljstvo što broj izlagača i drugih učesnika raste iz godine u godinu, a i broj posjetilaca redovno obara rekorde. To je motiv za kontinuiran rad na poboljšanju ponude, posebno kada su u pitanju prateći stručni, kulturni, sportski i zabavni sadržaji.

- Tokom tri dana planirali smo realizovati dvadesetak manifestacija, a osim stručnih skupova i poslovnih susreta, izdvojio bih i neke od masovnijih kao što su regionalno takmičenje turističko-ugostiteljskih škola "Oni dolaze", Festival hrane i pića "Bosanska sofra", finalni izbor Miss mature 2019, Sajamsku biciklijadu, novinarsku kotlićijadu i koncert najveće zvijezde narodne muzike u regiji - kaže Nuhanović.

Jedna od novina je realizacija projekta "Golfom kroz region", koji vodi Turistička organizacija opštine Žabalj, u saradnji sa Golf klub Centrom iz Žablja, a koji se realizuje u gradovima regiona - Tivat, Herceg Novi, Zagreb, Lukavac –Tuzla, Ljubljana, Temišvar, Mostar, Banjaluka i Osijek. Kroz demonstativne časove golfa koji će biti davani u sklopu ovog projekta, a u vrijeme održavanja sajma LIST u Lukavcu, svi zainteresovani moći će po prvi put da se oprobaju u ovom sportu, uz zabavu i opušteno druženje.


Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST će biti organizovan u saradnji sa Općinom Lukavac i Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona, a uz podršku Vlade TK i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK. Ovogodišnji prijatelji manifestacije su Privredna komora FBiH, Turistička organizacija Ulcinj i Turistička organizacija Žabalj iz Vojvodine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.