Izvor: Beta | Ponedjeljak, 22.04.2019.| 09:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Od 2020. godine tramvaji iz Kragujevca za Bremen - Siemens bi volio da proizvodi i za Beograd

Udo Eichlinger
Generalni direktor kompanije Siemens u Srbiji Udo Eichlinger (Udo Ajhlinger) rekao je da će se u dvije fabrike koje gradi firma Milanović inženjering od sljedeće godine proizvoditi tramvaji Siemens, a prvi su kupljeni za Bremen.

On je u intervjuu za Magazin Biznis rekao da sada fabrika Milanović inženjering koju je kupio Siemens proizvodi dijelove za njihove tramvaje, a od sljedeće godine će proizvoditi finalni proizvod.

- U novim fabrikama će se proizvoditi tramvaj Siemens, brend avenio. Voljeli bismo da pravimo tramvaje i za Beograd, da radimo vagone za metro Beograd, kao i vozove za vangradsku vožnju - rekao je Eichlinger.

Istakao je da kada se dobavljači u Srbiji kvalifikuju za Siemens, da tada mogu da proizvode za bilo koji Siemens u svijetu.

- Imamo mnogo zainteresovanih dobavljača, ali, isto tako imamo zahteve u pogledu mašina koje su potrebne za proizvodnju naših dijelova, što znači da dobavljači treba da investiraju i nabavljaju tu opremu - rekao je Eichlinger.

Dodao je da zbog toga Siemens sarađuje sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS), koja ima programe za subvencije u nabavci opreme.

Ono što je, kako je rekao, bitno je da dobavljači moraju da ispune standarde Siemens i moraju da se razvijaju, a kompanija Siemens Srbija izdvaja od 50 do 60 mil EUR za materijal za dobavljače koji proizvode za tu kompaniju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.