NavMenu

Trebinjska apoteka mijenja vlasništvo - Uskoro javni poziv za strateškog partnera

Izvor: eKapija Nedjelja, 21.04.2019. 09:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Karanov/shutterstock.com)Ilustracija
Jedina apoteka u Trebinju koja nije u privatnom vlasništvu – gradska apoteka, uskoro bi mogla promijeniti vlasničku strukturu i to nakon što je skupštinksa većina dala saglasnost gradonačelniku Mirku Ćuriću da objavi javni poziv za strateškog partnera, prenosi Trebinjelive.info.

Kako je navedeno u ovoj odluci, usvojenoj na posljednjem skupštinskom zasjedanju, budući strateški partner mora da preuzme postojeće obaveze Javne zdravstvene ustanove Apoteka Trebinje, zadrži zaposlene i obezbijedi redovno snabdijevanje lijekovima.

Planirano je da se i prostor u centru Trebinja, koji koristi ova zdravstvena ustanova, a koji je u vlasništvu grada, dugoročno izda u zakup.

Odbornici većine smatraju da bi ova ustanova, koja je prošlu godinu završila u blagom plusu i čiji je finansijski izvještaj usvojen na istoj sjednici Skupštine grada, ostvarivala veću dobit u partnerstvu, pogotovo ako se uporedi sa poslovanjem privatnih apoteka.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić tvrdi da nije riječ o privatizaciji, nego o pokušaju da se nađe način da Apoteka, čiji je osnivač grad, unaprijedi poslovanje.

– Objaviću javni poziv u skladu sa odlukom gradske Skupštine, a u slučaju da se izabere strateški parnter, saglasnost na prijedlog ugovora između Grada Trebinja, Javne zdravstvene ustanove Apoteka i strateškog partnera daju odbornici uz predhodno pribavljeno mišljenje Pravobranilaštva RS – objašnjava Ćurić.

Direktorka trebinjske Apoteke Danica Milutinović kaže da ova ustanova, koja ima poslovnice u svim hercegovačkim opštinama osim Bileće, posluje pozitivno i da je u posljednjih devet godina uspjela da vrati dugove iz ranijeg perioda i ugled ustanove.


– Svi poslovni prostori su adaptirani, poslovne jedinice sertifikovane i kvalifikovane, obaveze prema radnicima i državi se redovno izmiruju. Ovo je finansijski stabilna i kadrovski obezbeđena ustanova. Nemamo nikakvih dugovanja, osim tekućih obaveza prema dobavljačima – istakla je ona.

Milutinović je dodala da je sve to jako dobra osnova za pregovore sa eventualnim strateškim partnerom, jer pred sobom nema gubitnika, prenio je Trebinjelive.info.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.