Izvor: Capital | Subota, 20.04.2019.| 10:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ponovo poništen tender za radničke kartice u RS

Ilustracija (Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Ministarstvo finansija Republike Srpske ponovo je poništilo tender za nabavku informacionog sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike, iako su firme za taj posao izabrane na javnom konkursu prije skoro tri mjeseca.

Ministarstvo finansija RS je 21. januara ove godine izabralo firme Eastcode iz Banjaluke i Cards print iz Pančeva kao najpovovoljnije za ovaj posao od 1,2 mil KM.

Međutim, tri mjeseca kasnije ministarstvo donosi odluku o poništenju postupka, bez navođenja konkretnog razloga.

U današnjem obavještenju učesnicima tendera, Ministarstvo finansija RS navodi da se postupak poništava zbog "dokazivih razloga koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabavke".

- Nakon utvrđivanja dokazivih razloga koji su izvan kontrole ugovornog organa i nisu se mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja javne nabavke i zbog kojih realizacija ove nabavke ne bi bila kvalitetno implementirana odlučeno je da se postupak nabavke informacionog sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike u Republici Srpskoj poništi - ističe se u obavještenju i dodaje da stupanjem na snagu ovog rješenja, prestaje da važi rješenje o izboru od 21. januara 2019.

Ministarstvo finansija RS prvi postupak nabavke sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike u RS pokrenulo je još polovinom prošle godine, ali je tender bio poništen nakon žalbe ponuđača Galaxy Code BH.

Tenderom je bila predviđena nabavka 260.000 kartica koje će radnici u RS morati da nose na radnom mjestu.

U Ministarstvu finansija su ranije rekli da je primarni cilj uvođenja identifikacionih kartica suzbijanje sive ekonomije i brža kontrola prijavljenih radnika.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.