Izvor: eKapija | Nedjelja, 21.04.2019.| 16:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće druga faza izgradnje gasovoda Igman-Hadžići - Potpisan sporazum vrijedan 1,5 mil KM

Ilustracija (Foto: tashbulatova/shutterstock.com)
Sporazum o realizaciji projekta Izgradnja gasovoda Igman - Hadžići potpisali su u petak, 19. aprila, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i direktorica KJKP Sarajevogas Nihada Glamoč.

Izgradnja gasovoda na toj lokaciji će biti finansirana sredstvima Kantona Sarajevo, preko resornog ministarstva u ukupnom iznosu 1,5 mil KM.

Mandić je izjavio da je potpisani sporazum dio redovnih aktivnosti koje provode sa Sarajevogasom.

- Realizacijom projekta bit će uvezan gasni prsten, kao i općine Hadžići i Trnovo, ali i općine Ilidža, čime će se dobiti bolja snabdjevenost i sigurnost u isporuci prirodnog gasa - naglasio je Mandić.

Direktorica Glamoč je naglasila da je to jedan od strateških ciljeva Sarajevogasa.

- Prva faza ovog projekta, izgradnja 4,7 kilometara gasovoda, završena je prošle godine, a u 2019. projekt nastavljamo izgradnjom novih 11 kilometara. Svi pripremni radovi su završeni i u narednih 10 dana ćemo započeti sa aktivnostima na terenu. Rok za završetak je između 90 i 120 dana, nadamo se da ćemo do početka grejne sezone postaviti mjerno-regulacionu stanicu na području općine Hadžići i čime će taj projekt biti završen - navela je Glamoč, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.