NavMenu

Završena izgradnja novog puta u Poslovno-industrijskoj zoni 2 u Bijeljini

Izvor: eKapija Petak, 19.04.2019. 14:18
Komentari
Podeli

(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ozvaničio je 18. aprila završetak izgradnje nove saobraćajnice u Poslovno-industrijskoj zoni 2, prenio je zvanični gradski sajt.

Asfaltiranje ove saobraćajnice u dužini od 1.650 metara, koštalo je 650.000 KM, od čega je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) donirala 350.000 KM, a iz gradskog budžeta je izdvojeno 300.000 KM.

– Formiranje poslovno-idustrijskih zona je jedan od najznačajnijih projekata proteklih godina, čiji osnovni cilj je otvaranje radnih mjesta, a očekujemo da će ih u ovoj zoni biti oko 1.000. Nastavićemo aktivnosti na unapređenju infrastrukture na ovoj lokaciji, s obzirom na to da će od zona korist imati i naši građani, ali i investitori koji će otvoriti fabrike. U zoni 2 je nekoliko preduzeća već počelo da radi, a neka su u fazi izgradnje – istakao je Mićić, dodajući da očekuje da će poslovno-industrijske zone uskoro dobiti i gas, što će biti dodatna povoljnost za investitore.

Mićić je najavio i izgradnju dva kružna toka u ovom dijelu Bijeljine, kao i plan da priključak za budući autoput Beograd-Banjaluka bude u neposrednoj blizini Poslovno-industrijske zone 2.

Zemljište za Poslovno-industrijsku zonu 2 je kupljeno od Vlade RS, za šta je izdvojeno oko 1,5 mil KM. Za saobraćajnice, vodovodnu mrežu, fekalnu kanalizaciju, trafo-stanicu sa podzemnim dalekovodom i javnu rasvjetu sa led svjetiljkama do sada je uloženo ukupno oko 2,5 mil KM, a u ovoj godini planirano je da bude uloženo još oko 40.000 KM.

Sve parcele su prodate, pa su ukupna ulaganja od oko 4 mil KM za kupovinu zemljišta i opremanje zone vraćena u gradsku kasu.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.