Izvor: eKapija | Petak, 19.04.2019.| 14:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tomislav Grizelj nominovan za titulu počasnog profesora Akademske unije Oksforda

Tomislav Grizelj
Vlasnik sarajevske firme Grizelj, Tomislav Grizelj, nominovan je za dobijanje titule počasnog profesora Akademske unije Oksforda, međunarodne akademske zajednice koja okuplja više od 200 kancelara, naučnika i istraživača iz cijelog svijeta.

Glavni cilj postojanja ovakve unije je učvršćivanje i povezivanje svih zasluga i projekata naučnika, predavača, industrijalaca i radnika u oblasti nauke, obrazovanja i biznis integracije i razvoja u 21. vijeku.

Kako je rekao u kratkoj izjavi za eKapiju, ovo za njega predstavlja životno priznanje, s obzirom na to od koga dolazi i šta ono znači.

- Akademska unija Oksforda je prepoznala moj rad i ova nominacija dolazi na osnovu velikog broja objavljenih radova u referentnim časopisima i izdanjima.

Titule će biti dodijeljene na Forumu dostignuća 2019 (Achievements Forum) koji će biti održan 2. jula u Milanu. Kako navode organizatori, Akademska unija Oksforda, taj forum je par excellence okupljanje biznis elite iz 48 zemalja, a profesionalni istraživački tim pažljivo bira kompanije i biznise sa velikim marketinškim potencijalom.

Ta ceremonija se održava od 2000. godine i važan je događaj biznis i naučne zajednice u svijetu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.