Izvor: eKapija | Petak, 19.04.2019.| 11:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen poziv za dodjelu grantova za unapređenje ponude i usluga duž staza Via Dinarice

Ilustracija
Ilustracija (Foto: SSokolov/shutterstock.com)
Na zvaničnom sajtu UNDP-a objavljen je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu grantova za unapređenje turističke ponude i usluga duž staza Via Dinarice u BiH.

Objava poziva je jedna od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT).

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj da promovira značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, da omogući bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te da očuva planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.

Ovaj javni poziv se odnosi na sljedeće dvije prioritetne oblasti:

- Poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata duž bijele, zelene i plave staze Via Dinarice u Bosni i Hercegovini.

- Unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, istorijskog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično) duž bijele, zelene i plave staze Via Dinarice u Bosni i Hercegovini.

Pozivaju se svi zainteresirani i kvalifikovani potencijalni podnosioci prijava, koja žele sudjelovati u ovoj aktivnosti projekta, da dostave svoje prijedloge projekata, uključujući i svu prateću dokumentaciju, najkasnije do srijede, 8. maja 2019. godine do 16:00 sati.

Prijave moraju biti dostavljene u zatvorenoj koverti preporučenom poštom, kurirskom poštom ili lično. Prijave dostavljene drugim putem (npr. putem faksa ili email-a), neće biti uzete u razmatranje.

Smjernice i pripadajuću dokumentaciju, kao i više detalja o javnom pozivu, možete dobiti na sajtu UNDP-a.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.