NavMenu

HP kupuje IBRIX kako bi proširio Scale-out mogućnosti pohrane podataka za globalne korisnike

Izvor: eKapija Utorak, 21.07.2009. 10:57
Komentari
Podeli

HP i IBRIX objavili su da je postignut definitivan dogogovor o HP-ovoj kupovini IBRIX-a, inače vodećeg pružatelja software servisa poslovne klase za opsluživanje datoteka. Ovaj software uključuje i zaštitu podataka, usluge upravljanja podacima Scale-out visoke dostupnosti, te računarsku Cloud implementaciju visokih performansi.

Klijenti sa velikim potrebama za aplikacijama inteznivne primjene Data okruženja, ustanovili su da performanse pohrane podataka često postaju uska grla za njihovo poslovanje. IBRIX rješenja omogućavaju poduzećima da jednostavno i troškovno učinkovito pohrane ogromnu količinu user-generated podataka.

Sa sposobnošću rasta do desetina petabyte-a, klijenti mogu ostvariti kontrolu nad ubrzanim rastom količine podataka te i u najzahtjevnijim okruženjima održati kontrolu nad aplikacijama. Sposobnost naprednog IBRIX-ovog Fusion softverskog paketa također omogućava korisnicima da vrlo jednostavno povećaju kapacitet odnosno performanse pohrane podataka.

IBRIX je privatna kompanija, osnovana 2000. godine, sa sjedištem u Billerica-i, u američkoj državi Massachusetts, i HP-ov je partner kroz posljednje tri godine. Ima 53 uposlenika i više od 175 poslovnih klijenata u različitim tržišnim segmentima, od komunikacija, medija, zabave, Interneta, nafte i plina preko zdravstva i nauke pa do finansijskih usluga. Vrijednosti transakcija IBRIX-a ipak nisu objavljene.

Dodavanje IBRIX software-a HP-ovom portfoliu dodatno učvršćuje vodeću poziciju ove kompanije na rastućem Scale-out tržištu računarskih pohrana podataka visokih performansi, Cloud memorija te fiksnih arhivskih sadržaja. Ovo tržište bilježi ukupni godišnji rast od 20 %, što je više od rasta oba odvojena tržišta, odnosno mrežnih memorija i potpuno eksternih memorija.

"Klijentima trebaju memorijska rješenja prilagodljive veličine koja efikasno i troškovno učinkovito upravljaju ogromnom količinom informacija", rekao je Jeff Hausman, podpredsjednik Unified Storage, HP-ove Storage Works Division. "Ova akvizicija širi naš portfolio u smislu jačanja potpore za sve potrebe u ovom tržišnom segmentu".

IBRIX-ov software je trenutno dostupan uz HP Storage Works (SAN), HP ProLiant servere, HP BladeSystem te uz HP ProCurve Ethernet switches i upravljačke software. Kombinacija IBRIX memorijskih software-a sa HP-ovim portfoliom poslovnih tehnologija nudi korisnicima potpuni paket proizvoda i usluga od dizajna i prilagođavanja do upravljanja korporativnim centrima podataka i u najzahtjevnijim Scale-out okruženjima.

"Udruživanje snaga sa HP-om je sasvim prirodno za naše korisnike, što je rezultiralo poboljšanjem memorijskih rješenja kako bi se zadovoljile njihove potrebe vezane uz povećanje količine podataka", rekao je Milan Shetti, izvršni direktor IBRIX-a. "Jedinstvena kombinacija IBRIX-ovih rješenja za servisiranje datoteka sa HP-ovim portfoliom proizvoda i usluga pruža korisnicima niže troškove Scale-out arhitektura te ujedno olakšava proces pohranjivanja, pristupa i premještanja ključnih podataka".

Transakcija je još uvijek podložna određenim zaključnim uvjetima, a očekuje se da će biti završena u roku od 30 dana. Nakon zaključenja, posao će biti integriran u StorageWorks, u okviru HP Technology Solutions Group-a, navodi se u saopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina

Uz park kod banjalučke Delte mogli bi da niknu i stambeni kompleksi, Grad sprema izmjene regulacionog plana

Aktuelna administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića planira ponuditi gradsko zemljište oko novog parka kod tržnog centra Delta planet investitorima na prodaju ili u zamjenu za druge parcele. Na njima će biti moguća gradnja stambenih zgrada, a novac dobijen od prodaje tog zemljišta Grad Banjaluka, između ostalog, planira uložiti u gradnju upravo tog parka, koji će progutati milione KM. Grad Banjaluka to namjerava da realizuje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.