Izvor: Tanjug | Četvrtak, 18.04.2019.| 13:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prestao da radi najveći indijski avioprevoznik, mogući otkazi za 20.000 radnika

Ilustracija (Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)
Indijska aviokompanija Jet Airways, najveći privatni avioprevoznik u Indiji, obustavila je sve letove pošto s bankama nije postigla dogovor o privremenom finansiranju.

Investitori su "kaznili" akcije Jet Airways na početku trgovanja, izazvavši njihov pad od 34%, što je najveći dnevni pad akcija te kompanije, prenosi agencija Rojters.

Aktuelna vrijednost kompanije je 260 mil USD, u odnosu na 1,6 mlrd USD na vrhuncu njene moći u 2005. godini.

Aviokompanija se mjesecima borila kako bi opstala na tržištu.

- Ovo je bila vrlo teška odluka, ali bez privremenog finansiranja, aviokompanija jednostavno nije u mogućnosti da upravlja avioprevozom putnika - navodi se u njenom saopštenju.

Kolaps aviokompanije ogroman je udarac indijskoj avioindustriji koja se bori da zadovolji rastuću potražnju i pritom zadrži niske cijene i troškove.

Iako je kompanija navela da se radi o privremenoj obustavi letova, mnogi smatraju da je zbog nedostatka finansija 20.000 radnih mjesta u opasnosti.

Jet Airways je još prošle nedjelje privremeno obustavio sve letove u međunarodnom saobraćaju do danas, a u međuvremenu je nastavio da leti na nekoliko linija u domaćem saobraćaju koristeći samo pet ATR aviona.

Jet Airways bio je dio Etihad Airways Partners grupacije aviokompanija u kojima je Etihad Airways imao vlasnički udio.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.