Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.04.2019.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada FBiH za željeznički saobraćaj izdvaja 22 mil KM

Ilustracija
Vlada FBiH usvojila je Program utroška sredstava tekućeg transfera "Subvencije javnim preduzećima Transfer Željeznicama FBiH" utvrđenog budžetom FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija u visini od 22 mil KM.

Svrha programa je provođenje Zakona o finansiranju željezničke infrastrukture i sufinansiranju putničkog i kombinovanog saobraćaja po kojem FBiH finansira održavanje željezničke infrastrukture, sufinansira željeznički putnički i kombinovani saobraćaj i finansira rad Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo, po Sporazumu između FBiH i RS.

JP Željeznice FBiH biće rapoređeno 19,3 mil KM za finansiranje održavanja željezničke infrastrukture i 2 mil KM za sufinansiranje obavljanja usluga željezničkog putničkog saobraćaja i 100.000 KM za sufinansiranje obavljanja usluga željezničkog kombinovanog saobraćaja. Za učešće FBiH u sufinansiranju Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije namijenjeno je 600.000 KM.

Korisnicima transfera sredstva će biti prebacivana u jednakim mjesečnim iznosima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.