Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.04.2019.| 11:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Cromex pokrenuo akciju Eko izazov za čistiji Prijedor

Kompanija Cromex iz Prijedora, uz podršku drugih privrednika sa područja grada, organizuje akciju Eko izazov Prijedor 2019, saopšteno je iz Cromex-a.

- Prošle godine su nas posjećivali poslovni partneri i klijenti iz različitih zemalja. Svi su se divili prirodnjim ljepotama naše domovine. Jedina zamjerka bila im je ogromna količina smeća. Zapitali smo se šta mi možemo uraditi po tom pitanju i došli smo na ideju pokretanja Eko izazova - istakli su u kompaniji Cromex.

Ova aktivnost se provodi u toku aprila i podrazumijeva ohrabrivanje lokalnog stanovništva da se ekološki aktivira, da predlože lokaciju za čišćenje, istu uslikaju prije i poslije čišćenja i da se slike postave na Facebook stranicu firme Cromex kao komentar na objavu.

- S ponosom možemo reći da imamo čak 22 partnera sa područja opštine Prijedor. To su manji i veći privrednici koji djele istu ljubav prema gradu i koji žele pokazati svojim primjerom da je poenta u tome da se pokrenemo sami, za dobrobit svih nas. Odreagovali su jako brzo. Omogućili su da najvredniji sugrađani dobiju poklon bonove koje će moći iskoristiti da upotpune svoju prvomajsku trpezu ili da ih eventualno doniraju u dobrotvorne svrhe - navode u Cromex-u.

Turistička organizacija grada Prijedora je takođe podržala ovu aktivnost i pozivala građane da učestvuju u ovoj akciji.

- Odazivaju se ustanove, klubovi i pojedinci. Voljeli bismo da ova aktivnost preraste u tradiciju, da se uključi mnogo više preduzeća i da odziv građana bude sve veći - ističu u Cromex-u.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.