Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.04.2019.| 11:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Comtrade System Integration Adriatic postao licencirani Solution Partner kompanije Microsoft u BiH

Kompanija Comtrade System Integration Adriatic potpisala je partnerski ugovor o saradnji sa kompanijom Microsoft čime je zvanično postala Microsoft LSP (Licensing Solution Provider) u Bosni i Hercegovini.

Za prestižni status ova kompanija se kvalifikovala na osnovu svojih dosadašnjih rezultata u inovacijama, inžinjerskih resursa i izvrsnosti u primjeni Microsoft cloud rješenja u Jadranskoj regiji. Comtrade System Integration Adriatic već ima LSP status u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i na Kosovu.

Comtrade System Integration Adriatic od sada je u mogućnosti da ponudi kompletan portfolio Microsoft cloud usluga svojim klijentima i u Bosni i Hercegovini. Osim što nudi Microsoft rješenja, Comtrade System Integration Adriatic osnovao je i stručno sjedište - Adriatic Microsoft Competence Centar, koji će promovisati najbolje prakse i obučavati klijente kako da dobiju maksimum iz Microsoft rješenja u području mašinskog učenja, umjetne inteligencije, prediktivne analitike i digitalizacije radnih mjesta.

- Budućnost poslovanja je u prihvatanju i primjeni digitalnih tehnologija. Naši timovi certificiranih Microsoft profesionalaca rade sa svojim partnerima i klijentima širom svijeta kako bi predstavili najnovije inovacije u području clouda, big data analitike, sigurnosti, hibridnih cloud okruženja, alata za poslovnu saradnju i drugih Microsoft tehnologija. Čast nam je što nas je Microsoft izabrao da budemo licencirani Solution Provider u Bosni i Hercegovini. Ovakav status je ključni korak u našoj misiji da omogućimo kompanijama u regiji da što bolje sarađuju, da ponude što bolje usluge svojim kupcima, te da prihvate nove mogućnosti tako što će primijeniti Microsoft cloud tehnologiju u digitalnoj transformaciji - rekao je Damir Fetahagić, generalni direktor Comtrade System Integration Sarajevo.

- Microsoft jeste i uvijek će biti organizacija koja je osnovana na partnerskom ekosistemu svjetske klase. Naš uzajamni uspjeh leži u uspjehu naših kupaca. Pristup ujedinjenog partnerstva stvara zajedničke, transformacijske i jedinstvene mogućnosti za naše klijente - rekao je Omar Krivošija, direktor Microsofta za BiH.

Comtrade System Integration Adriatic je formirao predan tim profesionalaca koji će donijeti nova poslovna iskustva klijentima u Bosni i Hercegovini, u sektorima kao što su bankarstvo, osiguranje, telekomunikacije, zdravstvena zaštita, energija, te komunalne usluge i javni sektor. Tim Microsoft stručnjaka širom Jadranske regije je spreman da pruži podršku ovoj novoj operaciji.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.