Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.04.2019.| 08:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BiH i Kina potpisali memorandume o jačanju saradnje u oblasti medija i istraživačkom radu

Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić i veleposlanik Narodne Republike Kine Ji Ping potpisali su juče, 17. aprila, Memorandum o razumijevanju o suradnji u oblasti medija i Memorandum o razumijevanju o planiranju unapređenja think tank suradnje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Potpisivanje navedenih memoranduma inicirale su bosanskohercegovačka i kineska strana, u želji da se dodatno ojača suradnja između dviju prijateljskih zemalja.

Zamjenik Dalipagić je istaknuo da Memorandum o razumijevanju o suradnji u oblasti medija predviđa suradnju u programima razmjene, uključujući razmjenu novosti, zajedničku pokrivenost programa, uzajamne posjete, kao i podsticanje šire pokrivenosti ekonomskih, kulturnih i društvenih novosti i drugih manifestacija u masovnim medijima.

Također, predviđena je i uspostava mehanizama za podsticanje suradnje između medija u oblasti objavljivanja, emitiranja, filma, televizije i tiska.

- Memorandum o razumijevanju o planiranju unapređenja think tank suradnje podrazumijeva uspostavu odnosa između tzv. analitičko-istraživačkih centara putem odgovarajućih mehanizama suradnje i uspostavu redovitih poslovnih kontakata između dviju država. Strane će zajednički organizirati ili podsticati think tankove obiju država da organiziraju forume, seminare ili okrugle stolove. Ova suradnja uključuje međusobne posjete i komunikaciju, razmjenu iskustava i stavova o pitanjima od zajedničkog interesa i stručne konzultacije između think tankova. Također, otvorena je mogućnost suradnje na unapređenju zajedničkih istraživačkih projekata od obostranog interesa i razmjene relevantne stručne literature i druge istraživačke dokumentacije - izjavio je zamjenik Dalipagić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.